Els engranatges

Qui no ha estat mai sorprès per la llum de la tarda a La Caldera? Ja sigui entrant a la Sala 1 com una llengua provocadora sobre el parquet, transformant la Sala 3 en un racó ple de màgia o suavitzant el ritme del moviment frenètic de les oficines. Tots, en algun moment, hem sentit com s’aturava el temps i ens hem deixat atrapar per aquesta llum i per algun dels projectes nascuts en un espai irrepetible, confluència de gèneres i generacions. 

He tingut la sort de viure La Caldera com a ballarina i, més tard, com a productora i ha estat aquesta darrera etapa la que m’ha permès endinsar-me en els engranatges d’una maquinària complexa, a vegades pesada, però que no s’atura mai. Gestionar el dia a dia d’un projecte com aquest demana alguna cosa més que jornades de treball intens, també capacitat d’il·lusionar-se i moltes ganes de compartir. Durant els últims anys he treballat amb diferents professionals de la gestió, la producció i la comunicació, amb tècnics, regidors i desenes de col·laboradors voluntaris que han estat per mi, a més de grans mestres, persones generoses i apassionades. 

Des d’aquí, vull posar en valor tot el que cada un d’ells ha aportat per fer realitat els somnis dels artistes que han passat per la casa i recordar que és precisament això el que, en els moments difícils, ens manté dempeus: la passió per la nostra feina, pels resultats i pel procés, per la dansa, per la gent que confia en nosaltres i per no deixar mai de sorprendre’ns, encara que a partir d’ara sigui amb una llum diferent. 

Raquel Ortega és productora de La Caldera. 

Maig, 2013