Goethe Institut
Descripci√≥n 
 

+ info 
El Goethe-Institut és l’Institut de Cultura de la República Federal d’Alemanya i desplega la seva activitat a tot el món, fomentant el coneixement de la llengua alemanya a l’estranger i fomentant la col·laboració cultural arreu del món. A més a més, transmetem una visió transversal d’Alemanya mitjançant la difusió de la seva vida cultural, social i política. Treballem sobre la base del diàleg recíproc i, en aquest sentit, estem al servei de tots aquells que s’ocupen activament de la llengua i la cultura alemanyes. Amb aquest objectiu, col·laborem amb entitats culturals, tant privades com públiques, i estimulem la cooperació amb els agents culturals locals. És per això que el Goethe-Institut Barcelona organitza i promou un ampli espectre d’activitats culturals. 

Des del 2008 col·laborem amb La Caldera centre de Creació de dansa i arts escéniques. El punt de partida va ser amb Jeremy Wade, coreògraf americà establert a Berlín, qui va dur a terme un laboratori de creació en el què van participar vuit ballarins de la ciutat i un músic. També, es va presentar Glory, un duet sobre el concepte de salvació i que Jeremy Wade va guanyar el prestigiós Bessie Award de coreografia a Nova York l’any 2006. Al 2010 vam convidar a l’austríac Adam Lindner per a una residencia artística i que, tres mesos més tard, va presentar el resultat final a Early ripen, early rot. En aquesta peça, el jove ballarí i coreògraf condueix el públic cap a paisatges físics a través d’una zona intermèdia entre bellesa i depravació en companyia de dos músics. Aquell any també va ser convidat el duo Matanicola per a una residència i, més tard, la presentació de la seva peça under.

L’any següent, vam seleccionar conjuntament a Friederika Plafki. La coreògrafa alemanya va estar treballant durant dues setmanes amb un músic i un ballarí a La Caldera per presentar al CalderaGREC una nova coreografia: reAction. Aquell mateix any, es va realitzar un cicle de vídeo/DVD sobre la dansa a Alemanya, partint de grans figures com Pina Bausch i Sasha Waltz arribant a les noves generacions de coreògrafs que aquí encara no s’han donat a conèixer.

Sempre hem estat molt contents amb les possibilitats de col·laboració i la gran professionalitat artística i de gestió d’aquest espai únic i enormement important en el desenvolupament i la internacionalització de la dansa a Catalunya.

Ursula Wahl