Lipi Hernández
Descripción 
Companyia de dansa Malqueridas 

+ info 
 

(Valencia, 1965)

 

Sóc coreògrafa, docent i directora artística en l’àmbit del cos i el moviment. 

El 1995 fundo la companyia de dansa contemporània LAS MALQUERIDAS. Entre 2005 i 2007 passa a ser companyia resident del Teatre Calç Bolet de Vilafranca del Penedès, dins del programa Residències de la Generalitat de Catalunya. 

Del 2004 al 2007 sóc directora artística de La Caldera, centre de creació de dansa i arts escèniques contemporànies. Durant el 2006 sóc Cap d’Especialitat de Pedagogia de la dansa del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre. 

El 2007 converteixo la meva companyia de dansa en una plataforma d’investigació: MALQUERIDAS, Plataforma d’investigació i desenvolupament R+D de nous formats artístics entorn del llenguatge del cos i el moviment. 

Entre 2008 i 2009 sóc assessora artística del Centro Coreográfico Gallego/La Corunya i dirigeixo Cordón de plata, un projecte d’investigació que presento a La Caldera. Alhora participo com a jurat del programa d’Artistes Residents de La Caldera i del premi Per la trajectòria en dansa, organitzat per l’APDC. Imparteixo conferències amb la Fundació La Caixa, dins del programa Grans Dones/Isadora Duncan i presento la última fase d’investigació del projecte Rasa al Museu Nacional Reina Sofía de Madrid. 

El 2011/12 desenvolupo el Cicle de Formació Continuada, amb el projecte LPT, lloc permanent de treball. Exerceixo de tutora dels projectes d’investigació Residents 2011 del centre de creació La Caldera i tutora de projectes artístics relacionats amb la dansa i el moviment. 

El 2013 passo a ser directora artística del projecte educatiu Jornada Jove de creació artística; dansa contemporània, organitzada per l’IMEB, Institut del teatre i El Mercat  dels Flors.