Montse Colomé

http://laportabcn.com/ca/autor/montse-colome

 

Vaig néixer a  Barcelona el febrer del 1956.

 

La meva mare ballava i el meu germà va ser músic i va escriure diferents llibres de dansa. Per tant, el meu entorn familiar va fer  que em posés a ballar als 5 anys.

Estic diplomada en dansa espanyola per l’Institut del Teatre. 

Al 1979 volo cap a Nova York on m’hi quedo dos anys estudiant a l’escola Alvin Ailey encoratjada per la meva professora Anna Maleras. 

Al tornar dels Estats Units, desenvolupo la meva vida professional cap a l’ensenyament. 

I és el 1986 que començo a entrar al món de l’espectacle de la mà de Carles Santos i de Comediants, com a intèrpret i coreògrafa, viatjant i actuant en festivals de mig món.

És també de la mà de Comediants que començo a coreografiar per a espectacles de gran format: Jocs Olímpics Barcelona 92, Expo de Sevilla 92, Expo de Lisboa 98 i un llarg etc.

Cap el 1998 entro a treballar com a coreògrafa i ajudant de direcció a l’opera i a obres de text. He treballat per al Gran Teatre del Liceu, Teatro de la Zarzuela, Opera de Paris, Opera de Lyon, Welsh National Opera, Piccolo de Milán, TNC i el Teatre Lliure i amb directors com Joan Font, Lluís Pasqual, Josep Maria Mestres, George Lavaudant, Esteve Ferrer, Pep Pla, Ramón Simó, Lurdes Barba entre altres.